Červené víno

Červené víno sa vyrába z červených odrôd, akými je napríklad Merlot, Frankovka, Cabernet Sauvignon, atď. Vyrába sa alkoholovým kvasením vylisovanej šťavy z plodov viniča hroznorodého (hrozno). Šťava väčšiny červených odrôd, s výnimkou tzv. farbiarok ako je napríklad Neronet, je však biela a červenú farbu víno dostáva až dlhším nakvášaním na šupkách, které obsahujú farbivo. Pri nakvášaní sa do vína dostávajú triesloviny, které červeným vínam dodávajú ich charakteristickú chuť. Odrody sa líšia rôznou chuťou, arómou, ale aj vzhľadom. Dnes existujú aj typicky slovenské odrody, ktoré boli vyšľachtené na Slovensku v priebehu mnohých desaťročí, akými sú napríklad Devín, Nitra, Hron, Dunaj, Rimava, Torysa, atď.

 

Hľadáte niečo konkrétne a nevybrali ste si z našej ponuky? Napíšte nám a my vám pripravíme cenovú ponuku.